Меню
Количка

Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14

Специални цени на Градински бараки и навеси
Специални цени на Градински бараки и навеси
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
-10 %
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
Тагове: tojiro , fuji
Кухненски нож Fuji Cutlery Chef Knife Rasp FC-14
  • Размери: 350.00mm x 20.00mm x 80.00mm
  • Артикулен номер: d-18-135-3411
  • Наличност: На склад
  • Доставка: до 2 работени дни
Безплатна доставка за поръчки над 70 лева
40.50 лв.
45.00 лв.
Без данък: 40.50 лв.

  • Произведен в Япония
  • Много лек за размерът си
  • Изключителни режещи качества
  • Неръждаема стома
  • Ръката ви не се сковава и не се уморява при продължителна работа

Японският готварски нож, както се нарича Гюйто, има много общо с традиционните европейски кухненски ножове.

Ножът на главния готвач е основен готварски инструмент, който е предназначен за гастрономическа работа с месо, по-конкретно за рязане на големи парчета.

Също така кухненският нож на главния готвач е доста подходящ за първично рязане на големи риби, птици, рязане на големи плодове, хляб, билки.

Японският нож от серията Rasp е бюджетна версия на кухненските ножове, предназначена основно за домашната кухня. Остриетата са изработени от висококачествена неръждаема стомана, която се характеризира с издръжливост и пълна устойчивост на корозия.

Дръжката на ножовете е с повишена ергономичност благодарение на специалното фрикционно покритие. Въпреки бюджетния диапазон, дизайнът на ножовете напълно отговаря на всички изисквания за хигиена и съвременни стандарти.

Моделите са леки, удобни в ръката, така че можете да работите с тях дълго време без неприятно изтръпване и скованост на ръката.

За да се повиши качеството на рязане, някои ножове са оборудвани с отвори на острието, което ви позволява да работите с меки и вискозни продукти.

Благодарение на това натоварването на ръката значително намалява, рязането не залепва за острието, което означава, че домашният готвач няма да усеща дискомфорт дори по време на интензивна работа.

Гамата е лесна за поддръжка, но остротата на острието изисква внимателен подход и определен опит в работата с ножа.


ХАРАКТЕРИСТИКИ:

  • Дължина на острието: 185мм
  • Обща дължина: 300мм
  • Тегло: 140 грама
  • Слоеве на острие: 1
  • Острие: неръждаема стомана Mo-V
  • Дебелина: 1мм
  • Твърдост (HRC): 57-58
  • Заточка: #3000
  • Дръжка: термопластик GRN
  • Скосяване: двойно 
  • Страна на произход:  Япония

Заточването на режещият ръб е симетрично и фино, което ви позволява да режете продуктите лесно и бързо.

Можете да закупите комплект добри кухненски ножове Tojiro от тази линия не само за специализирана, но и за домашна употреба. Ножовете Tojiro се използват от професионални готвачи в цял свят.

Дръжката буквално се слива с ръката, а процесът на готвене се превръща в просто и интересно занимание. Приятният бонус за такъв инструмент е неговата достъпна цена.


Tojiro е Японска компания, специализирана в производството на висококачествени кухненски ножове.

Tojiro стартира производство на ножове през 1955г. с нож за плодове от неръждаема стомана.

С послание "Повече от острота", те се стремят да осигурят не само остротата, но и усещане, че ножът приляга удобно в ръката ви, докато го използвате, превръщайки се във ваш партньор. 

Tojiro обединява японските традиции в производството на ножове и съвременната технологии. С други думи, те се възползват от високата ефективност на производството, на съвременните машини и качествата на кованата стомана обединени с уменията и инстинкта на занаятчиите, чрез ръчна довършителна работа и качествен контрол.

Продължават да полагат усилия за внимателно производство на ножовете, така че един нож Tojiro да може да осигури най-голямо удовлетворение на клиента.

Най-често използвана при производството на кухненските им ножове е ламинираната стомана. Тя се изковава по същия начин, по който се изковава традиционният японски меч "Катана" от тамахагане.

 

Съвети за поддръжка на ножа:

  • Режете върху пластмасова или дървена дъска, но не бамбукова. В никакъв случай не режете върху стъклена дъска, порцеланова чиния или срещу пръстите си.
  • Не прилагайте странично натоварване или усукване върху режещия ръб.
  • Точете често – ножа по лесно се поддържа бръснещо остър, от колкото да се заточва основно, ако е много изхабен.
  • Не мийте в съдомиялна машина.
  • Кухненските ножове са предназначени за употреба само в кухнята.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
ВНИМАНИЕ! Възможно е цветовете на продуктите в снимките да се различават от реалните!
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас. Ще отговорим максимално бързо.