Птиците са изключително привързани домашни любимци, които обичат да виреят в семейна среда. Те се нуждаят от безопасно място за живот, храна, игра и почивка. Като горд собственик на птица, Ваше задължение е да осигурите подходящо жизнено пространство за пернатия си приятел.


Как да изберем подходяща клетка за нашата птица?

Изборът на клетка за птици е от решаващо значение за здравето и щастието на нашата птичка. При подбора трябва да внимаваме за някои фактори като размер, материалите, от които е направена, и специфичните нужди на птицата.


Птичарник и клетка - видове

Птичарници и клетки се предлагат в различни размери, форми и материали. Основните видове са метални, дървени клетки за птици или PVC. Всеки модел има своите предимства и недостатъци, с които е добре да се запознаете преди да пристъпите към покупка.

Въпреки че много от нас биха казали, че искат да живеят в по-голяма къща, когато става въпрос за птици, по-голямата не винаги е най-добрият избор. Размерът на избраната от Вас клетка трябва да съответства пряко на размера на птицата, която имате. Недейте веднага да се спирате на големи клетки за птици.


Клетки за птици и аксесоари за правилно отглеждане

За да осигурим на нашата птица комфортна и здравословна среда, е важно да разполагаме с правилните аксесоари за клетката. Това могат да бъдат хранилка за птици, поилки, висящи играчки и др., които предлагат на птиците възможност за физическа активност и психическо стимулиране.

Изборът на клетка е важно решение, което трябва да бъде направено с грижа и внимание към нуждите на нашия любимец, за да може той да се чувства уютно и да ни радва със своето присъствие.


Къде е най-подходящото място да поставим клетката?

Поставянето на клетката за птици на правилното място е от съществено значение за тяхното благополучие. То трябва да бъде на сравнително тихо място, далече от прекомерен шум и стресови фактори. Също така е важно да се избягват места с директна слънчева светлина или течения.


Поддържане на клетката чиста

Поддържането на клетката чиста е една от основните отговорности, за да може птичката да бъде здрава и щастлива.

Намерете клетка за птици, която е лесна за почистване, с повърхности, които можете да избършете - тави и решетки, които бързо се премахват.


Нищо не е по-важно от любовта, която давате в здравословна среда, адаптирана към нуждите на Вашите пернати приятели!